Playa Santa Cruz, Curaçao

BLUE ROOM CAVE

De Blauwe Kamer is een unieke ervaring voor iedereen die niet bang is om een stukje onderwater te zwemmen. De ingang tot deze verborgen grot bevindt zich namelijk onder de zeespiegel. Eenmaal binnen reflecteert het blauwe water het zonlicht op de muren en het plafond ­– een magisch effect. Het is raadzaam om snorkelspullen mee te nemen, want ook onderwater is het sprookjesachtig. Om bij de Blauwe Kamer te komen kunt u wandelen, kanoën of een watertaxi nemen.

Benieuwd hoe je bij de blauwe kamer komt? Wij leggen het je uit! We starten bij Captain Goodlife, waar tevens de lekkerste en de meest verse gerechten worden bereid. Je vind deze bij Playa Santa Cruz, waarna je de berg oploopt. hierna kom je bij een heel klein strandje uit, genaamd Boka Santu Petry. Hierna kom je voor de keuze te staan voor twee wandelroutes, de makkelijke en moeilijke route. Tip; kies niet direct voor de makkelijke route, want de moeilijke route is zeker de moeite waard vanwege het prachtige uitzicht! Na ongeveer 30 minuten lopen kom je uiteindelijk uit bij de blauwe kamer, of the Blue Room Cave.

De ingang ligt ongeveer 20 cm onder de waterspiegel, je zwemt als t ware een zwart gat in. Maar wanneer je het gat inzwemt komt er een prachtige blauwe kamer tevoorschijn. Aan het einde in de grot is een rots waar je op kunt staan. Vanaf daar heb je schitterend uitzicht op helderblauw water wat als het ware licht geeft in de grot. Door de scholen van vissen en het mooie water maakt het dat de grot ook de ideale plek is om te snorkelen. Dikke tip: neem een onderwatercamera mee en – uiteraard – je snorkelset. Veel plezier!

×